image

Vyhledat

Drobečková navigace

Úvod > Obec > Aktuality > Začaly práce na zateplení budovy obecního úřadu

Začaly práce na zateplení budovy obecního úřadu



Stěhováním a vyklízením prostor začaly práce na zateplení budovy obecního úřadu. V minulém týdnu byla vystěhována knihovna a v pátek 18. července proběhlo rychlé přestěhování kanceláře obecního úřadu do prostor bývalé čekárny před poradnou dětské lékařky. Obecní úřad tak zatím sídlí v přízemí v provizorních podmínkách, ale je schopen plně obsloužit příchozí včetně zajištění služeb CZECH POINTu. Od středy 23. července by se měli do práce pustit pracovníci firmy Martin Šmíd, Horka u Staré Paky. Tato firma zvítězila ve výběrovém řízení na stavební práce (zateplení obvodových zdí a stropů a výmena oken). Dodavatelem nového topení je pak místní firma Martin Pavelka (vyvložkování komínu, kotel na pelety a kusové dřevo se zásobníkem, akumulačními nádobami a měřením  a kompletním rozvodem ústředního topení po všech využívaných místnostech budovy). Práce by měly být hotovy zhruba do poloviny října. Celkové náklady na akci dosáhnou 2.638.889,- Kč a podařilo se nám sehnat na ni dotaci z prostředků EÚ - Operační program životní prostředí.. Dotace činí 2.094.379,- Kč (cca 80% nákladů). Zbylých 600.000,- Kč má obec připraveny na spolufinancování v letošním rozpočtu. Při zateplování a výměně oken i v topení se už počítá dispozičně s adaptací prostor ve 2 NP budovy na dva byty. Toto je v plánu v roce 2015 spolu s bezbariérovostí budovy.

V době stavby nebude mít v Čisté poradnu paní doktorka Václová. Z části má dovolenou a potom bude v době dříve čistecké poradny ordinovat na Horkách. Provoz pošty i obecního úřadu zůstane zachován pouze s nejnutnějšími omezeními v době výměny oken a instalace topení.

Dojde k odpojení ústředny obecního rozhlasu. Do instalace nového bezdrátového rozhlasu na konci roku, tak nebudou možné žádné relace. Sledujte laskavě webové stránky a plakátovací plochy, budeme se snažit informace šířit těmito cestami.

Obecní úřad žádá občany, aby dodržovali úřední hodiny, mimo ně může být kancelář uzavřena. Vzhledem k tomu, že se v budově i okolí bude stavět, nevstupujte laskavě v zájmu bezpečnosti do vymezených prostor.

Děkuji za pochopení