image

Vyhledat

Drobečková navigace

Úvod > Obec > Aktuality > Úpravy obecních cest běží naplno

Úpravy obecních cest běží naplno



Ve 33. týdnu probíhaly práce na třech obecních komunikacích.

OpravaStráně.jpgFirma Setter a.s. zahájila opravu ujíždějící cesty na Stráni za samoobsluhou pod čp. 84. Zde byl sejmut vrchní asfaltový koberec a bude tu provedeno zpevnění padající části vyvrtáním a instalací železobetonových pilotů a stabilizační železobetonové desky, kterou překryje nový asfaltový povrch. Cesta bude, jak již bylo avizováno, do konce týdne neprůjezdná.Žádáme rovněž cyklisty a chodce, aby se tomuto úseku v zájmu vlastní bezpečnosti vyhýbali.

Firma ZEPOS RS, s.r.o. provádí zemní práce v cestě do Drah OpravaDraha.jpgve středu obce proti samoobsluze. Do komunikace byla položena dešťová kanalizace a byl sejmut hliněný kryt, místo kterého je navážen a hutněn kamenitý kufr komunikace. Ve 34. týdnu by zde měl Strabag a.s. položit nový asfaltový koberec.

Asfaltkekostelu.jpgNa cestě ke kostelu byl položen nový asfaltový povrch. Práce provedla firma Strabag, a.s. Firma zde ještě bude muset opravit rozjetý obrubník, žlabovky a obec tu doplní krajnice a provede finální terénní úpravy. Vzhledem k novému povrchu komunikace je třeba dodržovat omezenou tonáž na tomto úseku cesty. V případě porušení tohoto omezení a poškození asfaltu, bude po viníkovi požadována finanční náhrada za opravu.