image

Vyhledat

Drobečková navigace

Úvod > Obec > Aktuality > Stráň je zatím průjezdná, Draha v rozpracovanosti.....

Stráň je zatím průjezdná, Draha v rozpracovanosti.....



FinišeruJarose.jpgVe středu 24. srpna 2016 položila firma Strabag, a.s., asfaltový valecnaStrani.jpgkoberec na cestě na Stráň od propustku u pivovaru až za čp. 190. Ve stejný den byl položen asfalt i na cestě na Stráni pod čp. 84. Zde ještě provedla firma Setter a.s. ve čtvrtek 25. srpna 2016 dosypání krajnice a cesta byla v celém úseku zprůjezdněna. K dalšímu omezení ve vjezdu na tuto cestu dojde ve 35. týdnu, kdy začne ZEPOS RS, s.r.o. s obnovou propustku u pivovaru.

Ve středu 24. srpna provedl STRABAG rovněž dokončení nájezdu k čp. 246 a 181 na cestě ke kostelu a byla také přeasfaltována cesta v Markvaticích v místech, kde byl minulý týden opravován prasklý hlavní vodovodní řád.

Drahapodkladníasfalt.jpgVe středu 24. srpna položila firma STRABAG, a.s., rovněž podkladní asfaltovou vrstvu na cestě do Drah. POZOR, chybí zde vrchní pojezdná vrstva, takže nad komunikaci vystupují litinová víka na vodovodních šoupatech a kanálové mříže. Průjezd touto cestou není dovolen. K dokončení by mělo dojít patrně v závěru 35. týdne, až bude k dispozici menší technika na pokládku (finišer).

Na cestě ke kostelu provede firma Setter, a.s. v nejbližších dnech přesypání krajnic asfaltovým recyklátem a zhutnění sjezdů k parkovacím plochám u kostela. Obec pak dokončí terénní úpravy kolem obrubníků.

Během příštích týdnů tedy ještě proběhne finální pokládka asfaltů do Drah, výměna propustku včetně nového povrchu na vjezdu na Stráň u bývalého pivovaru a oprava cesty po Jaloučí. Mělo by dojít i da další drobné opravy na cestách v obci a v přípravě je výměna propustku na potoce na obecní cestě před čp. 54.