image

Vyhledat

Drobečková navigace

Úvod > Obec > Aktuality > Sběrový víkend je za námi

Sběrový víkend je za námi



Jarní sběr objemného odpaduMinulý víkend nebyl jen ve znamení velikonoc, ale také ve znamení tradičních jarních sběrů. Na dvoře školy byl sebrán do konteneru firmy Marius Pedersen objemný odpad. Díky zaměstnancům obce se podařilo z kontejneru ještě vytřídit několik pytlů s plastem a drobné železo. Také stačila kapacita kontejneru, když se odpad rovnal, takže nebude problém s odvozem.

V garáži čp. 30 pod školou probíhal v pátek a v sobotu sběr elektroodpadu. I zde bylo sebráno slušné množství vysloužilých elektrospotřebičů, které poputují díky spolupráci obce s firmou REMA na další zužitkování.

Na dvoře školy se také sbíral starý papír. Tento sběr organizovala škola a výtěžek utržený za sběr od firmy WEGA Recycling použijí škola a školka na volnočasové aktivity dětí.

V pátek proběhl po obci sběr železného šrotu. Zajistili jej hasiči a v podstatě jde už o službu, protože železného odpadu není už sbíráno nikterak moc. Drobné železo se sbírá navíc celoročně do obecních nádob.

Sběry ukončil v neděli dopoledne sběr nebezpečného odpadu na sběrná auta firmy Marius Pedersen. Na místě je pochválit za ukázněnost, protože nebyl odevzdán žádný elektroodpad. Letos převládaly především pneumatiky a obaly od barev a ropných látek.

Jarní sběry jsou tedy minulostí. Podobná sběrová akce proběhne ještě v souladu s vyhláškou v letošním roce jednou, a to začátkem měsíce října. Podrobnosti budou včas zveřejněny.