image

Vyhledat

Drobečková navigace

Úvod > Obec > Aktuality > Rekonstrukce VO pokračuje

Rekonstrukce VO pokračuje



Rekonstrukce VOV těchto dnech pokračuje rekonstrukce veřejného osvětlení. Firma Jaroslav Vaněk, Horní Olešnice, provedla vyzbrojení stožárů a jejich rozmístění podél silnice. 8. dubna byly stožáry u silnice pomocí vysokozdvižné plošiny osazeny.  Během  zbytku měsíce by pak mělo dojít k demontáži původních sloupů. To už bude rekonstruovaný úsek osvícen z nových lamp.

Sejmuté stožáry chce obec dále použít pro instalaci záchytné sítě mezi antukový kurt a travnaté hřiště. Další stožáry budou po nezbytných úpravách použity k doplnění veřejného osvětlení v Potokách, nad pivovarem a u pensionu Antonea.

Loni zahájená etapa rekonstrukce veřejného osvětlení vyjde celkem na více než jeden milion korun. Jejím už částečným zprovozněním byl nově osvícen přístup do školního dvora a především byly odstraněny časté výpadky osvětlení způsobené ztrátou proudu někde v oblasti pod školou.

Jakmile se energetici pustí do příprav kabelizace zbylého úseku obce, bude rekontrukce VO dále pokračovat. Stejně jako pokračují přípravy na osvětlení v dolní části obce od spodního transformátoru k truhlárně Plecháčových.