image

Vyhledat

Drobečková navigace

Úvod > Obec > Aktuality > Hasičská zásahová jednotka má nový vůz

Hasičská zásahová jednotka má nový vůz



IMG_2740.JPGSlavnostním předáním nového vozidla byl v sobotu 10. prosince 2016 završen projekt "Čistá u Horek - Dopravní automobil".

V únoru 2016 požádala obec o "Dotaci pro jednotky SDH obcí" na Ministerstvu vnitra České republiky, generálním ředitelství Hasičského záchranného sboru České republiky. Žádost byla podpořena a obec tak získala příslib 450.000,- Kč dotace na pořízení nového dopravního automobilu pro svou hasičskou jednotku. Následovalo podání žádosti na Liberecký kraj. Ten poskytl na spolufinancování nákupu vozidla v rámci přímé podpory částku 300.000,- Kč. Ze soutěže na dodavatele této veřejné zakázky vzešla vítězně firma  AutoTrunov s.r.o. s vozem DA - L1Z tovární značky Ford Transit DCIV s pohonem 4x4 za cenu 999.985,- Kč vč. DPH. V souladu s podmínkami soutěže bylo vozidlo dodáno koncem měsíce listopadu 2016. Jde  o automobil, který má sloužit především k dopravě hasičů k zásahu. Do nákladního prostoru je zatím nainstalováno pouze ženijní nářadí a hasící přístroje. Automobil má tažné zařízení, takže za ním lze tahat plně vybavený požární přívěs, který má obec zmodernizovaný díky dotaci Libereckého kraje z loňského roku. Vozidlo je osazeno kompletním výstražným světelným i zvukovým zařízením a analogovou radiostanicí. U místa velitele je namontován tablet věnovaný obci HZS LK rovněž v letošním roce.

Přímé náklady Obce Čistá u Horek na pořízení automobilu v hodnotě takřka milion korun činily po odečtení dotační podpory 249.985,- Kč. Výjezdová jednotka má poprvé v historii obce k dispozici nový dopravní prostředek.

 

Na pořízení vozidla přispěl Liberecký kraj a MV ČR - HZS ČR

IMG_2772up.jpg