image

Vyhledat

Drobečková navigace

Úvod > Obec > Aktuality > Čisteckej pedál už tuto sobotu

Čisteckej pedál už tuto sobotu



Cyklotoulání 2015V sobotu 22. srpna 2015 proběhne v naší obci a v jejím okolí cyklistická akce "Čisteckej pedál". Tento podnik organizuje obec a navazuje na loňské úspěšné Čistecké cyklotoulání.  Hlavním organizátorem je p. Martin Urban.

Ráno se účastníci akce, kterých je nahlášeno lehce přes stovku, sejdou na čisteckém hřišti, odkud po zaprezentování vyrazí na trasu Čisteckýho pedálu 2015. Ta je podobná té loňské, jen organizátoři připravili několik dílčích změn. Pojede se převážně po polních a lesních cestách, případně po místních komunikacích nebo silnicích nižších tříd. Po trase se výletníci podívají třeba na hrad Pecka, kopec Zvičina (vrchařská prémie) nebo na přehradu Les království.  Po trase je pro účastníky připraveno od pořadatelů i nasmlouvané občerstvení. Nejde o žádný závod, ale o pohodovou projížďku Podkrkonoším.

Plánovaný návrat je od tří hodin odpoledne, kdy bude opět v Čisté na hřišti připraveno občerstvení a pro účastníky akce pozornost od mnoha sponzorů, kteří akci podpořili. Patří jim velký dík.

Tato akce je zařazena do podniku s názvem VČV 200ka, který sdružuje podobné cyklopodniky ve Víchové, V Čisté a ve Vítkovicích, při nichž účastníci najedou v sedle bicyklů dohromady kolem dvou set kilometrů.