image

Vyhledat

Drobečková navigace

Úvod > Obec > Aktuality > Domácí kompostéry

Domácí kompostéry



kompostér.jpgObec Čistá v současné domě připravuje projekt na doplnění /rozšíření/  likvidace BRKO (biologicky rozložitelný odpad). Čistá je zapojena do projektu komunitního kompostování. Během sezóny od dubna do poloviny listopadu po obci rotují kontejnery na bioodpad a u salaše v dolní části obce stojí velkoobjemový kontejner na trávu, větve či zbytky ze zahrádek. Snahou obce je vytěsnit rozložitelný odpad z popelnic nejen v době komunitního kompostování. Záměrem je pořízení domácích kompostérů o objemu cca 700 l (orientační fotografie), které by pomáhaly s likvidací BRKO v době, kdy nejede komunitní kompostárna, případně doplnily možnost likvidace menšího množství bioodpadu přímo doma na zahradě. 

Pokud byste měli zájem o domácí kompostér, kontaktujte do pátku 15. září obecní úřad (ou.cista@iol.cz, 481 596 105, 724 180 480) Toto mapování zájmu poslouží pro tvorbu projektu, který budeme v druhé polovině září předkládat na Liberecký kraj.

V případě, že se podaří s projektem uspět, byly by kompostéry zájemcům za nějaký symbolický příspěvek zapůjčeny do užívání na jaře roku 2018.