image

Vyhledat

Drobečková navigace

Úvod > Obec > Aktuality > Transparentní účet na výměnu oken na kostele

Transparentní účet na výměnu oken na kostele



Farnost Studenec založila transparentní účet, kam lze zasílat příspěvky na opravu čisteckého kostelíka. Aktuálně se sbírají finanční prostředky na výměnu oken.

Kostel sv. Prokopa, opata, v Čisté prochází dlouhodobě opravami. Mimo drobných oprav vnitřních omítek byla od roku 2006 vyměněna krytina na věži, vyměněny okenice na věži, proběhla kompletní výměna střešní krytiny nad chrámovou lodí i presbytářem včetně sanktusníku. Tyto opravy byly financovány ze sbírek, s přispěním Obce a s dotace SZIF Hradec Králové.

V letošním roce dojde patrně k novému odvodnění kostela i dešťových svodů. Toto bude financováno z fondů Biskupství Královéhradeckého.

Postupně jsou vyměňována i okna. Na tuto výměnu jsou dlouhodobě vybírány finanční prostředky, které mohou dárci v hotovosti vložit do pokladničky v zadním traktu kostela, kde je rovněž zveřejněn stav finančních prostředků na tuto akci. Nyní lze přispět i na transparentní bankovní účet u Fio Banky, který má číslo  2401169121/2010. I stav prostředků na účtě je zveřejněn v kostele v Čisté.  Pokud by dárce chtěl věnovat větší částku, kterou použije k odpočtu z daní, je třeba kontaktovat správce farnosti na faře ve Studenci a sepsat darovací smlouvu, nebo si nechat vystavit potvrzení o výši daru pro potřeby Finanční správy.