image

Vyhledat

Drobečková navigace

Úvod > Obec > Aktuality > Nebezpečí na silnici potrvá ještě minimálně týden

Nebezpečí na silnici potrvá ještě minimálně týden



V závěru tohoto týdne jsme získali aktualizovaný harmonogram prací na SO 105 (silnice I/16 od farmy p. Petružálka po odbočku ke kostelu uprostřed obce). 22. a 23. července by měly být provedeny dosypy podkladních vrstev na propustcích. V týdnu od 25. července proběhne osazení obrubníků na nové autobusové zastávce před obecním úřadem, bude zbudován výškový předěl mezi silnicí a parkovištěm na prostranství před samoobsluhou, proběhne dofrézování napojení obecních komunikací a hospodářských výjezdů a budou položeny podkladní asfalty ve vyfrézovaných "oknech" a v autobusových zálivech. Zároveň se dokončuje strhávání krajnic a další přípravné práce. Celoplošné asfaltování se o týden odkládá a mělo by proběhnout až ve 31. týdnu, t.j. v prvním srpnovém týdnu. POZOR - stav komunikace I/16 je v současné době značně nebezpečný pro jakoukoli dopravu. Pokud se budete v tomto úseku obce pohybovat, jezděte velmi pomalu a opatrně, aby nedošlo k poškození vašeho vozidla nebo úrazu na kole.

V zájmu vlastní bezpečnosti dále nevjíždějte a nevcházejte do staveniště v serpentinách. Po negativních geologických zkouškách podloží zde dochází k masivním zemním pracem a výškové rozdíly terénu zde přesahují i dva metry!!

V minulých dnech také došlo k doplnění dopravního značení, kdy je v jednosměrce mezi dolnokalenským koupalištěm a Bukovinou povolen pohyb cyklistů v protisměru.

Další kontrolní den stavby je plánován na čtvrtek 28. července 2016.