image

Vyhledat

Drobečková navigace

Úvod > Obec > Aktuality > Uzavírka silnice I/16

Uzavírka silnice I/16



V období od 16. května 2016 do 31. srpna 2016 dojde k úplné uzavírce silnice I/16 mezi naší obcí a obcí Horka u Staré Paky. Vydaná rozhodnutí o uzavírce včetně vedení objízdných tras jsou zveřejněna na úřední desce tohoto webu.

Po dobu uzavírky budou platit výlukové jízdní řády autobusů, které do Čisté nebudou zajíždět. Dopravní obsluhu obce bude v pracovních dnech zajišťovat speciální autobusová linka 670969. Tento autobus bude přistaven na autobusovém nádraží v Dolní Kalné, kam a odkud, bude vyvážet cestující z a do Čisté. Tato doprava bude zdarma. Pozor - některé spoje (které měly malou používanost) jsou vedeny jako radiobus. V případě potřeby jejich využití bude nutné si minimálně 30 minut před plánovaným odjezdem dle jízdního řádu přistavení tohoto autobusu objednat na telefonním čísle 481 368 442. Autobus přijede i pro jediného cestujícího. Bude také přistaven ke každému busu přijíždějícímu na dolnokalenské autobusové nádraží. Jízdní řády autobusů na páteřní cestě Jičín - Trutnov nebo i těch Jilemnických jsou drobně upraveny tak, aby bylo zohledněno zdržení v delších objížďkách. Nové jízdní řády jsou již dostupné na webových portálech. Výluková"Čistecká" linka bude vylepena na autobusových zastávkách. Jízdní řády najdete i v přiložených souborech. Pozor - horní autobusová zastávka je zrušena, resp. je přesunuta více do středu obce před Potraviny Romany Hamplové, kde se bude autobus otáčet.

690102.pdf

690252.pdf

lV_0670964.pdf

lV_0670965.pdf

lV_0670969.pdf

V době uzavírky je zabezpečeno pokrytí obce složkami  IZS. Kvůli tomu jsou mírně upraveny tzv. poplachové plány, kde u hasičů jsou upřednostněny jednotky z Trutnovska. Zdravotní záchranná služba by měla operovat bez omezení, stejně tak Policie České republiky.

Po dobu uzavírky bude dále fungovat vývoz odpadů. Popelnice budou SKS vyvážet každý lichý čtvrtek odpoledne. Tříděný odpad v pytlích bude pracovníky obce nadále sbírán každý čtvrtek ráno. Pro bioodpad bude nadále pravidelně přistavován kontejner na obvyklá místa.

V době uzavírky je avizováno uzavření restaurace U Červinků. Restaurace Čistá a oba obchody smíšeným zbožím by měly mít otevřeno bez zásadních omezení. S mírnou změnou je potřeba počítat u služeb České pošty. Přepážka bude otevřena normálně, ale motorizované doručovatelky se budou v obci pohybovat dříve, t.j. v době od 9:30 do 12:30 hodin. Je potřeba na to pamatovat hlavně v době výplaty důchodů.