image

Vyhledat

Drobečková navigace

Úvod > Obec > Aktuality > Kompostovací sezóna je záhajena

Kompostovací sezóna je záhajena



vaklizenikompostarny.jpgUž od velikonoc běží letošní kompostovací sezóna. Po obci rotuje obecní kontejner a u zemědělské salaše je přístupný velký zelený kontejner na bioodpad. Vzhledem k tomu, že je možné bioodpad zlikvidovat prostřednictvím obce, upozorňujeme na platnost vyhlášky, která zakazuje pálení bioodpadu. Pokud by došlo k porušení vyhlášky, vystavuje se viník postihu od Policie ČR nebo v přestupkovém řízení na MěÚ Jilemnice.                                                       

Z komunitní kompostárny byl před obecní úřad navezen loňský kompost. Je volně k rozebrání zdarma. Pokud byste měli zájem o větší množství, lze si jej po dohodě s obecním úřadem nabrat přímo na kompostárně.

Žádáme dále spoluobčany, aby do kontejneru na bioodpad neodkládali silné větve, nebo dokonce kmeny a pařezy stromů. Takovýto materiál nelze zpracovat, naopak hrozí poškození techniky a prodlužuje se manipulace při drcení. Pokud potřebujete zlikvidovat takovýto bioodpad, kontaktujte obecní úřad.  Do bioodpadu dále neptaří kameny a desky z překližky nebo lamino.

Děkujeme za ukázněnost a za aktivní přístup k likvidaci bioodpadu.