image

Vyhledat

Drobečková navigace

Úvod > Obec > Aktuality > Práce na opravách místních komunikací

Práce na opravách místních komunikací



Nová svodnice v KoutěV září se rozeběhly opravy místních komunikací. Na konecOprava cesty na Stráni asfaltového povrchu v Koutě byla firmou Setter, a.s., instalována nová svodnice. Ta dosavadní kapacitně nestačila a docházelo k zaplavování a usazování naplaveného materiálu na soukromém pozemku níže.   Stejná firma provádí také sanaci ujíždějícího svahu s cestou na Stráni proti čp. 100. Zde byl sejmut asfaltový koberec, podloží je zhutněno, hrana svahu bude vyztužena betonovou pilotáží a celý usek bude zarmován a vyztužen pod asfaltem železobetonovou deskou.   práce na obou úsecích by měly být hotové do poloviny měsíce září.

Zastupitelstvo odsouhlasilo také výměnu špatně dimenzovaného potočního propustku na obecní komunikaci v Markvaticích u čp. 213. Tuto zakázku zhotoví firma LTM Krkonoše v druhé polovině září. Termín bude ještě upřesněn a obyvatelé Markvatic budou včas informováni, protože cesta do Kouta bude po dobu stavby neprůjezdná. Omezení bude ale pouze krátkodobé. Výměna propusti by měla nejen odstranit nepříjemný hrbol na komunikaci, ale především zvýšit povodňovou ochranu čp. 213, které v minulosti opakovaně zasáhla povodeň.

Na konec října se připravuje oprava cca 300 m povrchů na cestě v Potokách. Na tuto akci v současné době obec provádí poptávkové řízení. V roce 2015 pak ještě proběhnou dílčí opravy cesty na Jaloučí, pěšiny od spodní zastávky ke kostelu a pěšiny mezi silnicí a Strání za obecním úřadem.