image

Vyhledat

Drobečková navigace

Úvod > Obec > Aktuality > Zatoulaná pouť se vydařila

Zatoulaná pouť se vydařila



Minulý víkend patřil v naší obci Zatoulané pouti. V sobotu 11. července se ve fotbalových bojích na hřišti utkalo deset družstev z regionu. Hrálo se i přes docela velké teplo a navečer bylo rozhodnuto. Prvenství získala Čistá, druhá byla Krsmol a třetí Hokejky. Nejproduktivnějším hráčem turnaje byl vyhlášen Fišar z Krsmole. Nejlepším brankářem Porkert z Hokejek a nejlepším střelcem Tauchman z Čisté. Turnajové dění komentoval osvědčený Karel Navrátil a celý den bylo zajištěno občerstvení.  Večer před dvaadvacátou hodinou byl ba hřišti odstřelen ohňostroj, který věnovali František Petružálek a PhDr. František Petružálek.

VOSA na Zatoulané pouti

V neděli 12. července navázal program především pro děti. Od půl druhé po poledni se mohla děcka povozit na koni pí. Marcely Jiřičkové. Odpoledne jezdilo po obci také koňské spřežení Petra Nývlta z Úpice a zájemci se mohli kochat krásou obce i výhledy na Krkonoše. Na hřišti zatím předváděli své úmění malí šermíři z o.s. Fimfárum a děti si mohly vyzkoušet zbroj, zastřílet z malé kuše nebo se učily základům šermování s dřevěnými meči. Krátce po patnácté hodině pak dění ovládla agentura Vosa s programem VOSA jede. Na čtyři desítky dětí začaly společně soutěžit a hrát si po příští dvě hodiny. Program zakončilo kolo štěstí a každé dítko si odneslo nějakou sladkost nebo balónek.    Tečkou za pouťováním byla produkce lomnické kapely Alejmelí na hřišti. Škoda, že zde zůstalo už jen málo posluchačů.

Poděkování patří všem sponzorům, ktěří podpořili jak turnaj, tak nedělní programy. Děkujeme Marcele Jiřičkové za vožení dětí. Děkujeme také všem, kdo se podíleli na fungování stánku s občerstvením (Radek a Romana Hamplovi, Marie Rejthárková, Zdeněk Jiřička ml., Patrik Svrček a další.). Děkujeme i za přípravu turnaje a zázemí místním sportovcům, hasičům za technickou materiální podporu a všem příchozím za přízeň.   Výtěžek z akcí bude použit na zvelebení hřiště.