image

Vyhledat

Drobečková navigace

Úvod > Obec > Aktuality > Rozsvítili jsme Potoka

Rozsvítili jsme Potoka



Jedna z lamp v PotokáchV pátek 18. listopadu provedla firma Tomáš Vaněk vztyčení a oživení sloupů podél místní komunikace v Potokách. Na akci byly použity čtyři kandelábry na jaře demontované z trasy podél hlavní silnice ve středu obce. Vadou na kráse se může jevit jejich oprýskaná barva, ale na funkci to vliv nemá. Budou natřeny na jaře příštího roku. V současné době svítí tři nové lampy. Čtvrtý stožár na křižovatce se sjezdem proti tranformátoru byl pouze postaven. K jeho oživení dojde v roce 2017, až zde bude ŘSD kopat odvodnění od silnice k potoku. Obec chce využít jejich zemních prací a do výkopu přiložit svůj kabel. Po připojení pak bude demontován starý dřevěný sloup včetně horního přívodu.

Využili jsme přítomnosti vysokozdvižné plošiny a ještě doplnili světlo na hlavní silnici proti výjezdu od čp. 252 a další světlo bylo přidáno k výjezdu od čp. 58 v Koutě.

Postupně se snažíme osvítit veřejným osvětlením všechny obecní komunikace. V plánu je nyní lokalita nad bývalým pivovarem, kde plánuje kabelizaci společnost ČEZ.